:: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan
KUALA LUMPUR, 27 Mac (Bernama) -- Program Ramalan dan Amaran Banjir (PRAB) yang berupaya meramal banjir di 70 peratus kawasan lembangan sungai di seluruh negara dijangka siap sepenuhnya menjelang 2022.

KUALA LUMPUR, 21 Mac (Bernama) -- Platform e-dagang Lazada menyaksikan peningkatan sebanyak 13.8 juta pelawat bulanan purata antara suku tahun ketiga dan keempat 2017.

Oleh Nurunnasihah Ahmad Rashid

KUALA LUMPUR, 19 Mac (Bernama) -- Bimbang terhadap ketidaktentuan berterusan dalam bekalan air, memaksa pengeluar sarung tangan getah terbesar di dunia, Top Glove Corporation Bhd, membuat pelaburan dalam infrastruktur air bagi memastikan bekalan berterusan dan tidak menjejaskan pengeluaran syarikat itu.

KUALA LUMPUR, 16 Mac (Bernama) -- Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) akan mengeluarkan koleksi setem terbaharu yang menampilkan Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) Keretapi Tanah Melayu Berhad.

KUALA LUMPUR, 15 Mac (Bernama) -- Pemandu teksi yang menggunakan aplikasi mudah alih telefon pintar e-hailing mempunyai peluang lebih tinggi untuk dipilih oleh pelanggan, sekali gus menambahkan pendapatan mereka.


KUALA LUMPUR, 15 Mac (Bernama) -- Kerajaan tidak bercadang untuk menetapkan harga lantai getah kepada RM3 sekilogram kerana ia akan memberi impak kewangan yang besar kepada kerajaan, termasuk mengeluarkan peruntukan tambahan RM1.29 bilion setiap tahun bagi tujuan itu jika dilaksanakan.

KUALA LUMPUR, 15 Mac (Bernama) -- Rumpai laut yang kini banyak diusahakan di persisir laut Semporna, Sabah berpotensi menjadi 'superfood' yang boleh dipasarkan ke seluruh dunia.