ALOR SETAR, 27 Julai (Bernama) -- Kewujudan Pusat Transformasi Bandar (UTC) Kedah nyata mendapat sambutan dan memberi manfaat kepada penduduk setempat sejak ia beroperasi pada 23 Julai 2013.

Oleh Elmi Rizal Elias
MADINAH, 27 Julai (Bernama) -- Tabung Haji (TH) menjalinkan kerjasama dengan syarikat Saudi Telecommunications Company (STC) bagi memberi kemudahan perkhidmatan kad sim prabayar kepada jemaah haji Malaysia bagi musim haji 1438 Hijrah.

KOTA KINABALU, 26 Julai (Bernama) -- Hasil kajian Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) selama 10 tahun telah berjaya menghasilkan produk minuman kesihatan Nutrima Cellcode yang kini mendapat sambutan amat menggalakkan, termasuk di peringkat global.

SANDAKAN, 26 Julai (Bernama) -- Pewujudan 'Friends of KPDNKK' (FOK) menjadi landasan kepada rakyat untuk memainkan peranan bersama menangani masalah kepenggunaan di negara ini, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Datuk Seri Hamzah Zainudin.

KUALA LUMPUR, 26 Julai (Bernama) -- Syarikat pemula niaga perlu memberi penekanan dalam mencari rakan kongsi yang sesuai dan memilih masa yang tepat untuk memperkenalkan produk tertentu, kata Ketua Industri bagi e-Dagang, Pelancongan dan Perkhidmatan Kewangan Google Malaysia Sdn Bhd, Marc Woo.

Oleh Azlee Nor Mahmud
KUALA LUMPUR, 26 Julai (Bernama) -- Suruhanjaya Tenaga (ST) berkata biarpun kerajaan amat prihatin dengan kenaikan tarif elektrik, pengguna seharusnya menyedari bahawa rebat yang dinikmati sekarang tidak akan berterusan selamanya dan perlu bersedia dikenakan surcaj.

Oleh Azlee Nor Mahmud
KUALA LUMPUR, 26 Julai (Bernama) -- Tarif elektrik di Malaysia untuk segmen pengguna, kediaman, perindustrian dan komersil adalah antara yang terendah di rantau Persatuan Negara-Negara Asia Tenggara (ASEAN).