KOTA BHARU, 21 Feb (Bernama) -- Kira-kira 3,000 penduduk merebut peluang membeli barang keperluan harian pada harga murah menerusi program Jualan Murah Untuk Rakyat anjuran UMNO Bahagian Kota Bharu di Padang Awam Taman Guru di sini, hari ini.

KUCHING, 21 Feb (Bernama) -- Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) hari ini melancarkan perkhidmatan kaunter bergerak di Sarawak, bagi memudahkan urus niaga khususnya di kawasan kurang kemudahan perbankan.

TAWAU, 21 Feb (Bernama) -- Anggota Parlimen Kalabakan, Datuk Seri Abdul Ghapur Salleh mencadangkan agar Karnival Jualan Sentuhan Rakyat (KJSR) dapat diadakan selama setahun berbanding tempoh enam bulan tahun ini oleh agensi pelaksana Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).

JOHOR BAHRU, 21 Feb (Bernama) -- Tiga sekeluarga dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan membekalkan susu rumusan bayi yang menggunakan cap dagangan palsu, tahun lepas.

SHAH ALAM, 21 Feb (Bernama) -- Pengguna jalan raya yang melalui Plaza Tol Batu Tiga dan Sungai Rasau di sini dinasihatkan supaya mematuhi papan tanda amaran had laju dengan memperlahan kenderaan masing-masing ketika menghampiri kawasan plaza tol.

PUTRAJAYA, 21 Feb (Bernama) -- Suruhanjaya Tenaga (ST) merampas 187 unit kipas siling bernilai RM100,000 di sebuah gudang di Ampang, Selangor pada 25 Jan lepas kerana tidak mempunyai Perakuan Kelulusan (CoA), rampasan terbesar suruhanjaya itu dalam tempoh lima tahun.

KOTA KINABALU, 20 Feb (Bernama) -- Pengimbasan kad pengenalan secara rawak perlu dilakukan di seluruh negara dan bukan hanya di pintu masuk dan keluar, kata Setiausaha Agung Parti Bersatu Sabah (PBS) Datuk Johnny Mositun.