SEREMBAN, 25 Sept (Bernama) -- Orang ramai terutama penduduk Negeri Sembilan akan berpeluang membeli pakej dan tawaran menarik pelancongan menerusi Pameran Pelancongan MATTA Negeri Sembilan 2017 di Palm Mall Seremban pada 29 Sept hingga 1 Okt.

KUCHING, 25 Sept (Bernama) -- Lima lagi Pusat Transformasi Bandar (UTC) akan diwujudkan di seluruh negara, iaitu masing-masing di Perlis, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Selangor dan Bintulu, Sarawak.

JOHOR BAHRU, 25 Sept (Bernama) -- Kerjasama antara Majlis Agama Islam Negeri Johor (MAINJ) dan Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA) dalam membangunkan harta wakaf secara lebih progresif dan komprehensif di negeri ini, dilihat dapat meningkatkan tahap sosioekonomi umat Islam.

KUANTAN, 25 Sept (Bernama) -- Lebih 5,000 akaun pengguna di Raub dekat sini, akan mengalami gangguan bekalan air ekoran kerja pembersihan kebuk muka sauk Fasa 1, Loji Rawatan Air Sungai Bilut, Khamis ini.

KUALA LUMPUR, 25 Sept (Bernama) -- Pemaju hartanah, SkyWorld Development Sdn Bhd, berharap kerajaan mempertimbangkan untuk memendekkan tempoh penjualan skim Dasar Rumah Wilayah Persekutuan (Rumawip) kepada lima tahun dalam bajet 2018 yang akan datang.

PUTRAJAYA, 25 Sept (Bernama) -- Lebih 20,000 jawatan kosong melalui lebih 300 majikan ditawarkan untuk pencari kerja di 11 Pusat Transformasi Bandar (UTC) pada Sabtu ini sempena penganjuran Job Fair @ UTC 3.0 Tahun 2017.

KUALA LUMPUR, 25 Sept (Bernama) -- Express Rail Link Sdn Bhd (ERL) menjalin usaha sama dengan AirAsia bagi menawarkan tambang istimewa tren KLIA Ekspres pada harga RM48 sehala dan RM88 bagi perjalanan pergi balik untuk penumpang syarikat penerbangan itu mulai 21 Sept.