KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Permohonan dan kemas kini maklumat Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2018 akan dibuka mulai Isnin sehingga 31 Dis ini.

KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Naza Italia Sdn Bhd yakin Maserati Levante S baharunya mampu mencatatkan jualan yang baik dalam segmen kereta mewah Malaysia, memandang ia digerakkan dengan enjin petrol dan didatangkan dalam dua versi iaitu GranLusso dan GranSport.

JASIN, 24 Nov (Bernama) -- Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) menyasarkan kira-kira RM5 juta diperoleh daripada hasil jualan produk agro makanan dan pertanian secara online atau dalam talian menerusi www.agrobazaar.com.my dalam tempoh lima tahun.

IPOH, 24 Nov (Bernama) -- Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menyasarkan sebanyak 1,000 syarikat francais di negara ini menjelang 2020, kata Pengarah Bahagian Pembangunan Francais KPDNKK, Siti Aisah Ismail.

KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Beberapa kawasan di Sepang dan Kuala Langat akan mengalami gangguan bekalan air sementara pada 28 Nov (Selasa) dan 29 Nov (Rabu).

KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Indeks Harga Pengguna Malaysia (IHP), yang mengukur inflasi, meningkat 3.7 peratus tahun ke tahun kepada 120.0 pada Oktober 2017 daripada 115.7 sebelumnya.

Oleh Abdul Aziz Harun

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 Nov (Bernama) -- Kerja menyiapkannya mungkin nampak sukar, namun dengan jualan yang boleh mencecah sehingga lebih 500 biji kelapa dalam sehari, hasil kudratnya mungkin boleh dianggap berbaloi.