:: LEBIH 3 JUTA PEMEGANG KAD AKAN MENIKMATI FAEDAH MELALUI PELANCARAN PROGRAM NATIONAL BLUE OCEAN STRATEGY 6: INTEGRASI RAKAN DAGANG KAD DISKAUN . UNTUK MAKLUMAT LANJUT LAYARI www.1pengguna.com :: Don’t be deceived by Pyramid Schemes and Scratch & Win scams disguised as "Direct Selling". For complaints or enquiries on suspicious Direct Selling activities, contact hotline : 1-300-888-255 -- THE POWER IS YOURS – 1 CONSUMER 1 VOICE -- " Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan menguatkuasakan peraturan standard keselamatan mainan kanak-kanak mulai 1 Ogos 2010. Sila layari www.kpdnkk.gov.my atau hubungi 03 - 88825886 untuk maklumat lanjut."


KUALA LUMPUR, 21 Julai (Bernama) -- Sebuah syarikat peruncitan didenda RM90,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana menyimpan barangan kawalan iaitu minyak masak sebanyak 685 kilogram (kg), 620kg gula pasir dan 263 kg tepung gandum di tempat yang tidak dilesenkan.


Berita Lain :

Oleh Ali Imran Mohd Noordin

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Beberapa minggu lepas, seluruh negara gempar dengan video amatur menunjukkan nasi yang ditanak boleh membentuk 'bola getah' yang melantun bila dibaling ke lantai. Hal ini dijadikan 'bukti' kononnya beras yang dibeli telah dicampur dengan beras plastik.

Rencana Lain :