Oleh Murni Nasri

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Di bawah Peraturan-peraturan Pelindungan Pengguna (Urus Niaga Perdagangan Elektronik) 2012 yang telah digariskan di bawah Akta Pelindungan Pengguna 1999, telah dinyatakan bahawa para peniaga yang menawarkan produk dan perkhidmatan dalam talian perlu memenuhi lapan kehendak peraturan.

Oleh Ainul Huda Mohamed Saaid

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Pada zaman ini menjadi usahawan berjaya dalam usia muda bukanlah sesuatu yang pelik.

Oleh Ali Imran Mohd Noordin

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Beberapa minggu lepas, seluruh negara gempar dengan video amatur menunjukkan nasi yang ditanak boleh membentuk 'bola getah' yang melantun bila dibaling ke lantai. Hal ini dijadikan 'bukti' kononnya beras yang dibeli telah dicampur dengan beras plastik.

Oleh Kurniawati Kamarudin

Ini adalah siri kedua isu taman perumahan yang seperti cendawan tumbuh selepas hujan di kawasan kampung-kampung tradisi di daerah Jempol. Siri kali ini mengupas isu harga rumah yang meningkat hampir dua kali ganda yang menjadi beban kepada pembeli terutama golongan belia.

BAHAU (Bernama) -- Walaupun tidak jauh beza suasana di kampung lain dengan kawasan kampung sepanjang jalan Batu Kikir-Bahau tetapi kerana lokasinya yang strategik menyebabkan pembangunan terutama taman-taman perumahan baharu banyak di sini.

Oleh Erda Khursyiah Basir

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Dah ketandusan idea sangatkah sampai mereka buat begini? Malunya kalau anak nampak,? keluh seorang ibu, Nurhayati Zainuddin, 39, tatkala melihat iklan "ubat kuat lelaki"yang terpampang di bahu lebuh raya.

Oleh Mohamad Bakri Darus

KOTA BHARU (Bernama) -- Sebut sahaja Kelantan, antara yang pasti terbayang ialah pelbagai juadah tradisional, sesetengahnya dengan nama unik yang bukan sahaja menjadi kegemaran penduduk negeri ini tetapi juga orang luar.

Oleh Norshazlina Nor'azman

KUALA TERENGGANU (Bernama) -- Tidak begitu banyak kedai menawarkan perkhidmatan telekomunikasi di Kampung Petai Bubus, Manir di sini, menyebabkan Ahmad Rafizi Ramli, 31, bingung dan buntu memikirkan apa silapnya apabila kedai kecilnya itu tidak begitu dikunjungi orang ramai.