Oleh Mohd Hisham Abdul Rafar
SEREMBAN (Bernama) -- Ancaman serangan siber 'Ransomware Wannacry' yang melanda seluruh dunia termasuk England baru-baru ini, sudah pasti membuatkan ramai pihak berfikir adakah selamat simpanan data dibuat dalam talian.

Oleh Fadzli Ramli
MELAKA (Bernama) -- Kami sekeluarga, dengan diketuai isteri saya, aktif mengasingkan sisa buangan isi rumah yang sewajarnya untuk dikitar semula.

Oleh Ainul Huda Mohamed Saaid
KUALA LUMPUR (Bernama) -- Seperti biasa setiap pagi selepas menghantar anak ke taska, penulis akan singgah ke stesen minyak berdekatan untuk membeli roti dan kopi.

Oleh Ahmad Erwan Othman
BAGAN DATUK (Bernama) -- Ramai yang beranggapan bahawa obor-obor atau ampai-ampai (jelly fish), mempunyai sengatan yang begitu 'tajam dan pedih' sehingga mampu melumpuhkan anggota badan buat seketika atau hingga boleh membawa maut.

Oleh Alan Ting
KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Boleh dikatakan tidak ada asas langsung untuk melabel Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebagai satu bentuk rasuah sedangkan lebih 63 negara di seluruh dunia memberikan bantuan serupa dalam bentuk wang tunai kepada rakyat yang memerlukan.

Oleh Ani Awang
PARIT BUNTAR (Bernama) -- Hidangan kambing golek dan kambing bakar kini semakin popular pada setiap kali majlis kenduri anjuran penduduk di sekitar daerah Kerian dan utara Perak.

Oleh Rohana Nasrah
Ini adalah bahagian pertama daripada dua siri rencana mengenai kesesakan lalu lintas di bandaraya Kota Kinabalu dan pelan perancangan menjadikan Kota Kinabalu bandaraya selesa didiami.
KOTA KINABALU (Bernama) -- Keadaan trafik di Kota Kinabalu sekarang sudah banyak berubah dan semakin hari, kesesakan lalu lintas semakin menghantui penduduk terutama yang bekerja di pusat bandar dan kawasan berhampiran.