Oleh Ali Imran Mohd Noordin
KUALA LUMPUR (Bernama) -- Beberapa minggu lepas, seluruh negara gempar dengan video amatur menunjukkan nasi yang ditanak boleh membentuk 'bola getah' yang melantun bila dibaling ke lantai. Hal ini dijadikan 'bukti' kononnya beras yang dibeli telah dicampur dengan beras plastik.

Oleh Kurniawati Kamarudin
Ini adalah siri kedua isu taman perumahan yang seperti cendawan tumbuh selepas hujan di kawasan kampung-kampung tradisi di daerah Jempol. Siri kali ini mengupas isu harga rumah yang meningkat hampir dua kali ganda yang menjadi beban kepada pembeli terutama golongan belia.
BAHAU (Bernama) --Walaupun tidak jauh beza suasana di kampung lain dengan kawasan kampung sepanjang jalan Batu Kikir-Bahautetapi kerana lokasinya yang strategik menyebabkan pembangunan terutama taman-taman perumahan baharubanyak di sini.

Oleh Erda Khursyiah Basir
KUALA LUMPUR (Bernama) -- Dah ketandusan idea sangatkahsampai mereka buat begini? Malunya kalau anak nampak,? keluh seorang ibu, Nurhayati Zainuddin, 39, tatkala melihat iklan "ubat kuat lelaki"yang terpampang di bahu lebuh raya.

Oleh Mohamad Bakri Darus
KOTA BHARU (Bernama) -- Sebut sahaja Kelantan, antara yang pasti terbayang ialah pelbagai juadah tradisional, sesetengahnya dengan nama unik yang bukan sahaja menjadi kegemaran penduduk negeri ini tetapi juga orang luar.

Oleh Norshazlina Nor'azman
KUALA TERENGGANU (Bernama) -- Tidak begitu banyak kedai menawarkan perkhidmatan telekomunikasi di Kampung Petai Bubus, Manir di sini, menyebabkan Ahmad Rafizi Ramli, 31, bingung dan buntu memikirkan apa silapnya apabila kedai kecilnya itu tidak begitu dikunjungi orang ramai.

Oleh Ainul Huda Mohamed Saaid
KUALA LUMPUR (Bernama) -- Ramadan adalah masa terbaik untuk perokok berhenti merokok, khususnya bagi mereka yang beragama Islam.

Oleh Mohd Hisham Abdul Rafar
SEREMBAN (Bernama) -- Ancaman serangan siber 'Ransomware Wannacry' yang melanda seluruh dunia termasuk England baru-baru ini, sudah pasti membuatkan ramai pihak berfikir adakah selamat simpanan data dibuat dalam talian.